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farina
form analysis and translation based on Perseus (Version 2010):
ABL S F | NOM S F | VOC S F
farina N  flour, meal
Georges, Ausführliches lateinisch-deutsches Handwörterbuch, 8. Aufl. (1913)
farīna, ae, f. (far), das Mehl, a) von Getreide, triticea, Cels.: hordeacea, Cato u. Varro: silignea, Cato u. Plin.: avenacea, Plin.: candida quam tenuissima, Cels.: nigra, Mart.: hordeum in farinam subtilem molere, Plin.: frugem in farinam redigere, Oros.: farinam depsere, subigere, Cato.: farinam aquā spargere et assiduā tractatione (show full text)
Lewis & Short, A latin dictionary (1879)
farina, fărīna, ae, f. far, ground corn, meal, flour. Prop., Plin. 18, 9, 20, § 88; Varr. R. R. 2, 5, 17; Plin. 20, 13, 51, § 139; 22, 25, 67, § 137.—Prov.: facis farinam, i. e. waste, scatter, Mart. 8, 16, 5; Vulg. Matt. 13, 33. (show full text)
Gaffiot, Dictionnaire latin-français (2016, ex 1934), merci à G. Gréco, M. De Wilde, B. Maréchal, K. Ôkubo!
farina fărīna, æ, f. (far), farine de blé (froment) : Plin. 20, 139 || toute espèce de farine, de poudre : Plin. 33, 119 ; tofi Plin. 17, 147, tuf pulvérisé || [fig.] nostræ farinæ esse Pers. 5, 115, être de notre (pâte) (show full text)
Дворецкий И.Х., Отличный латинско-русский словарь (1976)
farina farina, ae f [far] 1) мука (triticea CC; hordeacea Cato, Vr); 2) тесто (f. pinguis Pt); перен. материал, покрой (homo nostrae farinae Pers); 3) порошок (f. pumicis PM, marmoris PM): facere farinam погов. M превращать в муку, т. е. расточать.
DuCange, Glossarium mediae et infimae latinitatis (1883-7)
FARINA, Fecrundae, in. vet. Glossar. ex Cod. reg. 7641. Farina Bona, Italis, proverbialis locutio, Bono et sincero animo. Serm. Barel. fer. 4. hebd. Passion.: Iste non facit hoc pro bona Farina, bono animo.
Latinitatis medii aevi lexicon Bohemorum (thanks to the Centre for Classical Studies at the Institute of Philosophy of the Czech Academy of Sciences (www.ics.cas.cz/en)) (2017)
farina farina, -ae, f. script. et form.: -rr- |LexClemB f.47ra|; fercula v. infra 1 a frumentum molitum et purgatum – mouka (obilná): muka f-a |ClarGl 1797 (CodVodm f.60vb)|; f-a sive mola...notmehl, muka |UK VIII H 34 f.89vb|; (show full text)
Köbler, Gerhard, Lateinisches Abkunfts- und Wirkungswörterbuch für Altertum und Mittelalter (thanks to the author, http://www.koeblergerhard.de/Mittellatein-HP/VorwortMlat-HP.htm) (2010)
farina farīna, ferīna, lat., F.: nhd. Mehl, Teigüberzug, Kern, Innerstes; ÜG.: ahd. kliwa Gl, (malz) Gl, melo Gl, T, polla Gl, semalmelo? Gl; ÜG.: ae. melu Gl; Vw.: s. scat-; Q.: Plaut. (um 250-184 v. Chr.), Alb. M., Bi, Cap., Conc., Gl, LBai, LBur, T, Urk; E.: (show full text)